Valget 2022: Hvad vil partierne arbejde for på det miljøteknologiske område?

Valget 2022: Hvad vil partierne arbejde for på det miljøteknologiske område?

Vi har spurgt miljøordførerne op til valget. Svarene viser at partierne ønsker at prioritere området højt - men midlerne er forskellige

Susanne Zimmer (FG), Mona Juul (K), Jacob Jensen (V), Peter Seier (NB) og Mette Gjerskov (S) har svaret på fire centrale spørgsmål i forhold til miljøteknologiens rolle i den grønne omstilling. Der er enighed om at den grønne forskning skal prioriteres højt, da forskning er helt afgørende for at komme i mål. Nye Borgerlige ligger f.eks. vægt på at øremærke et højt niveau af forskningskronerne til grøn forskning for at skabe grobund for udvikling af nye teknologiske løsninger. Der er generelt også enighed om, at der skal gøres mere for at energioptimere og effektivisere vandsektoren. Midlerne er dog forskellige, hvor f.eks. Frie Grønne ønsker en CO2-afgift for vandsektoren, ønsker Konservative ikke at ændringerne skal ramme forbrugeren på pengepungen. Der skal også gøres mere for at begrænse luftforureningen særligt i byerne hvor f.eks. Socialdemokraterne, Frie Grønne og Konservative vil se på mulighederne indenfor lovgivningen om miljøzoner. Partierne ser også miljøfarlige stoffer som et indsatsområde, hvor bl.a. Socialdemokraterne og Venstre specifikt vil afsætte flere penge til at begrænse PFAS forureningen.

I Dansk Miljøteknologi ser vi frem til, at politikerne sætter handling bag ordene i den kommende regeringsperiode uanset sammensætningen – for der er nok at tage fat på. Heldigvis har vi en masse innovative virksomheder som står klar med fremtidens teknologier. Vi har samlet alle svarene fra ordførerne her.